Information

Att föda barn och bli förälder är kanske det största som händer oss i våra liv. Att vara gravid kan vara en omtumlande tid full av glädje blandat med stress och oro. Det är mycket som kommer att förändras, men vi vet inte hur. Med mindfulness blir det lättare att hantera dessa känslor. Det blir också lättare att hantera smärta.

Denna kurs ger en förberedelse inför förlossningen och tiden efter. Det är väldokumenterat att mindfulness fungerar för att hantera smärta, oro, rädsla och stress. Det minskar även risken att drabbas av en förlossningsdepression, stärker anknytningen till bebisen och förenklar tiden som nybliven förälder.

Målet med kursen är att ni ska känna er trygga och lugna inför förlossningen och att ni ska vara rustade med mer inre styrka inför det livslånga äventyret som föräldrar!

Anmälan

kontakta maria@mindfulgravid.se

Omfattning och pris

5 grupptillfällen på 2 timmar, 1450 kr per person 

Innehåll

Programmet är upplevelsebaserat och innehåller kroppscanning, mindfulnessmeditation och mindfulness yoga, övningar som förberedelse för förlossning, amning och förädrarskap samt teoretiska element och reflektioner i grupp. Deltagarna rekommenderas att göra dagliga hemuppgifter, ungefär 30 minuter per dag, 6 dagar i veckan.

Kursstart och plats

Den 25 April, på torsdagar mellan kl. 17.30-19.30, Långholmsgatan 20, Hornstull.

Läs mer om mindfulness

Läs mer om forskning

För dig som partner

Sagt om kursen

Läs mer om det våra tidigare deltagare sagt om kursen

Läs mer