Det finns flera anledningar till att du är viktig som deltagare på kursen. För det första så kommer du som partner också ha en känslomässig förlossningsupplevelse, även om du inte fysiskt föder fram barnet.

För det andra ger mindfulness dig möjligheten att vara närvarande och ge ett bra stöd till den födande kvinnan. Verktygen du har med dig från kursen kan hjälpa dig att hantera din egen upplevelse – och de ibland utmanande tankar och känslor som kan dyka upp under den unika upplevelse som varje förlossning är. Utan förberedelse kan det vara svårt att se sin partner uppleva smärta och själv kunna behålla ett lugn och ge bästa tänkbara stöd. Allt detta fokuserar vi på under kursen.

Ytterligare en viktig anledning för ditt deltagande är att även du kommer att bli förälder och kursen ger fina färdigheter att ha med sig in i föräldrarollen. Det är också verktyg för livet – forskningen är enig om att mindfulness stärker koncentrationsförmågan och gör det lättare att koppla av och återhämta sig. Det har även visat sig fungera bra för att reglera blodtryck och för att hantera stress, oro, depression och smärta.

Singlar & regnbågar

Till Mindful Gravids kurser är alla välkomna – singelgravida, gaypar, kärnfamiljer, stjärnfamiljer!

Självklart är du varmt välkommen att delta även om du inte kommer med en partner. Om du vill och har möjlighet får du gärna delta tillsammans med en person som gör att du känner dig stark och trygg. Kanske kommer den personen att vara med dig under förlossningen och/eller i livet med bebisen?

Det kan ju också vara så att ni är fler än två som kommer vara nära inblandade i barnets liv.  Ni är alla varmt välkomna.

Unikt med Mindful Gravid

  • kurserna passar både förstföderskor och omföderskor
  • kurserna riktar sig till både gravida och partner, det stärker relationen
  • Lärarna är erfarna och utbildade i Mindfulness Based Childbirth and Parenting